Toeristische bezetting op Tenerife hoger dan voorzien tijdens de zomer

Geschreven op 07/09/2022De bezetting van de hotels en appartementen in augustus in de provincie Santa Cruz de Tenerife liep op tot 84,82%, volgens een recent uitgevoerd onderzoek. Dat is 9% meer dan de voorspellingen die in het voorjaar werden gedaan. In het zuiden van Tenerife steeg de bezettingsgraad zelfs tot 87,88%, in het noorden was dit 77,3% en in het grootstedelijk gebied 59%.

La Palma is voor de tweede maand op rij het eiland met de beste gegevens in de hele provincie met een gemiddelde bezettingsgraad van 90,9% en een stijging 22% van wat aan het begin van de zomer werd voorspeld. Dit komt door verschillende factoren maar de belangrijkste factor is het lagere aantal beschikbare bedden. De toeristische zone van Puerto Naos, een van de belangrijkste op het eiland, blijft gesloten vanwege de schadelijke effecten van de gassen die nog steeds uit de vulkaan komen. Evenzo kozen vele nationale toeristen ervoor om dit jaar La Gomera links te laten liggen en een bezoek te brengen aan La Palma.

El Hierro van haar kant verhoogde de gemiddelde bezettingsgraad vorige maand tot 86,28%, eveneens zeer positieve cijfers die 8% hoger lagen dat werd verwacht.

La Gomera heeft op een bepaalde manier geleden onder de verplaatsing van toeristen naar La Palma, terwijl de belangrijkste internationale markt, Duitsland, blijft krimpen als gevolg van de algemene crisis in Europa door de oorlog in Oekraïne en de effecten ervan op de energieprijzen.

Ashotel analyseert deze gegevens met enig optimisme, omdat ze aantonen dat er vooruitgang wordt geboekt op het pad van herstel van de toeristen na de zware jaren van de pandemie. De prognoses voor september en oktober liggen tussen de 74% en de 78%, al wordt dit steeds moeilijker omdat de reserveringen steeds minder van tevoren worden gemaakt.