Stop de lozing van afvalwater in de zee op Tenerife (2 korte video’s)

Geschreven op 08/09/2022


Vorige week werd het zwemmen op verschillende stranden aan de zuidoostkust van Tenerife afgeraden en sommige stranden werden zelfs tijdelijk gesloten. De oorzaken varieerden van de zogenaamde microalgen tot de lozing van het regenwater.

De lozingen in Tenerife van afvalwater en de boetes van een miljoen dollar blijven een hangende kwestie op de archipel, waar 72 procent van de afvoerleidingen naar de zee illegaal zijn.

Verschillende milieuactivisten van Tenerife hebben de gebeurtenissen opnieuw aan de kaak gesteld via de sociale netwerken en de autoriteiten om een ​​oplossing gevraagd. "Het is tijd om te eisen dat de gemeenten hun verantwoordelijkheid nemen en stoppen met het in gevaar brengen van de gezondheid van de mensen en de mariene ecosystemen", verklaarde de documentairemaker Felipe Ravina op Tenerife. Hij postte een video op Instagram die al meer dan 35.000 maal werd bekeken.

De zeebioloog Pablo Martín van zijn kant bevestigde zonder aarzeling dat het strand waar je zwemt of vist, besmet is. Hij erkent dat de duikers onder ons dit bijna dagelijks opmerken. Zijn video werd al meer dan 116.000 bekeken.