Subsidies voor toeristische initiatieven en produkten op de Canarische Eilanden

Geschreven op 09/09/2022Het ministerie van Toerisme investeert dit jaar nog 500.000 euro extra om het toeristische aanbod op de eilanden te diversifiëren en te promoten. Hiermee wil men de creatie van toeristische producten en initiatieven in de lokale bedrijven stimuleren en de toeristische ervaring in de 88 Canarische gemeenten verbeteren.

De vice-minister van Toerisme, Teresa Berástegui, wijst er tevens op dat deze projecten de aandacht moeten vestigen op de rijkdommen van het grondgebied, het natuurlijke erfgoed en de cultuur van de Canarische Eilanden en een toegevoegde waarde moeten bieden als toeristische belevenis van hoge kwaliteit die verband houden met Canarische cultuur en identiteit.

Men denkt hierbij vooral aan het opzetten van netwerken tussen de verschillende toeristische agenten om nieuwe toeristische ervaringen uit te werken, evenals trajecten die rondleidingen rond natuurlijke en culturele rijkdommen mogelijk maken, vooral welke gebruik maken van de nieuwe technologieën zoals virtual of augmented reality.

De plaatselijke ondernemingen die voor deze steun in aanmerking komen zijn de stadsbesturen, gemeentebesturen, verenigingen, autonome organen en openbare bedrijfseenheden, consortia en handelsvennootschappen.