De Canarische Eilanden vertrouwen ondanks alles op een goede herfst

Geschreven op 09/09/2022De Spaanse minister van Toerisme, Industrie en Handel, Reyes Maroto, benadrukte gisteren de ‘solide fundamenten’ van het toerisme op de Canarische Eilanden om het economisch herstel te bevorderen en vertrouwt op een goede herfst ondanks de donkere wolken en de onzekerheid die hangt boven de sector vanwege de gevolgen van de oorlog in Oekraïne.

Bij de opening van het tweede 'Foro de Economía', georganiseerd door Diario de Aviso en El Español, zei ze dat de hoge inflatie en de stijging van de prijs van energie en grondstoffen geen invloed hebben op de wens om te reizen en in het geval van de Canarische Eilanden heeft zij benadrukt dat er goede indicatoren zijn wat betreft hotelreserveringen en vliegtuigstoelen.

Maroto wees erop dat zowel Spanje als de Canarische Eilanden zich krachtdadig hebben verzet tegen de pandemie en de huidige economische onzekerheid na het dramatische effect op het toerisme dat van cruciaal belang is voor de economie. Wanneer het toerisme stopt, stopt Spanje ook, maar als het toerisme op volle toeren draait, dan wordt Spanje een beter land, aldus Maroto.

Ze benadrukte het moderniserings- en concurrentievermogensplan dat is opgezet met de publieke en private sector, waarvoor 3.400 miljoen euro wordt uitgetrokken in de volgende 10 jaar maar waarvan 1.400 miljoen nog dit jaar zal worden vrijgegeven ter ondersteuning van de toeristische sector en om de kwaliteit en de digitalisering van de toeristische bestemmingen te verhogen.