De Canarische Eilanden moeten inzetten op kwaliteitstoerisme

Geschreven op 10/09/2022De deelnemers aan het rondetafelgesprek over de uitdagingen van het toerisme bespraken de verandering in het toeristenprofiel na de pandemie die duidelijk heeft aangetoond dat de Canarische Eilanden zonder toerisme niets zijn. Het versterken van dit uitgangspunt is een van de toekomstige uitdagingen van de sector.

De adjunct-directrice van ‘Márketing Exterior de Turespaña’, Blanca Pérez-Sauquillo, benadrukte dit punt tijdens haar toespraak en verklaarde dat de Canarische Eilanden zich moeten richten op de toerist die andere drijfveren heeft dan enkel de zon en het strand. Het doel moet zijn om de ‘betere’ toeristen aan te trekken die meer geld uitgeven en daarom is het belangrijk dat de potentiële bezoekers weten dat ze op de Canarische Eilanden alles zullen vinden wat ze zoeken in alle mogelijke sectoren zoals sport, gastronomie, cultuur, rust, zon, zee en strand.

Het toeristenprofiel is veranderd na de pandemie. Het is veeleisender, vraagt ​​om duurzaamheid en reserveringen op het laatste moment. De sector moet zich aanpassen aan deze veranderingen. We moeten het toeristische aanbod uitbreiden en verbeteren zodat iedere bezoeker vindt wat hij/zij zoekt. Daarom is de samenwerking tussen de publieke sector en de private sector erg belangrijk, aldus Pérez-Sauquillo.

De voorspellingen voor volgende winter lijken erg op de cijfers van 2019 en in sommige markten wordt er zelfs een stijging verwacht, vooral de Duitse en de Amerikaanse. De connectiviteit met de eilanden is volledig hersteld na de pandemie en er staan zelfs meer vluchten gepland dan in 2019.