De toeristische dienst van de Canarische Eilanden speelt in op de energiecrisis

Geschreven op 20/09/2022Het departement Toerisme heeft een campagne gelanceerd om de Canarische Eilanden te promoten als een toevluchtsoord voor "silver plus"-toeristen. Dat zijn 55-plussers die de kou willen ontlopen tijdens de wintermaanden alsook de hoge energiekosten als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne.

De minister van Toerisme, Yaiza Castilla, benadrukte dat deze specifieke campagne zich richt op het aantrekken van bezoekers die voor een langere periode op de eilanden verblijven. Het is een niche die van groot belang is voor de Canarische Eilanden.

Het toeristische profiel waarop deze campagne is gericht is dat van een burger tussen de 55 en 75 jaar die de tijd en de economische draagkracht heeft om te genieten van een lang verblijf op de Canarische Eilanden, een bestemming die hij of zij al kent van eerdere bezoeken. Bovendien ontsnappen ze aan de kou in hun land en aan de hoge kosten van het energieverbruik gedurende het winterseizoen. Een dubbel voordeel dus voor deze overwinteraars.

‘Turismo de Canarias’ zal vanaf oktober een reeks internationale campagnes lanceren met een totale investering van 50,5 miljoen euro om de Europese ‘silver-plus-klant’ naar de Canarische Eilanden te lokken en die dat doet vanwege het Europese lidmaatschap, het milieu, de landschappen, de gastronomie en het netwerk van wandelpaden, maar ook vanwege het commerciële en culturele aanbod. Hun gemiddelde verblijf bedraagt 50 dagen tegenover 9 dagen voor de andere bezoekers. Bovendien geven zij gemiddeld 2.907 euro per reis uit.

80% van de ‘silver-plus-klanten’ boeken hun vlucht rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij en hun verblijf online. Ze reizen meestal met zijn tweeën, kennen de bestemming, huren een auto of verplaatsen zich vlot met het openbaar vervoer en bezoeken wijnhuizen, markten, musea en genieten van de Canarische gastronomie.