Het herstel van het verbrande bos op Tenerife begint in oktober

Geschreven op 22/09/2022De president van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, kondigde gisteren het plan aan voor het herstel van het gebied dat einde juli werd getroffen door een brand, die ontstond in Los Campeches en zich verspreidde via de gemeenten Los Realejos, San Juan de la Rambla en La Guancha.

Het totale kostenplaatje bedraagt 4,5 miljoen euro waarvan dit jaar 1,6 miljoen wordt vrijgemaakt door de regering van Tenerife en de Canarische regering zal respectievelijk 1,9 miljoen en 1 miljoen euro vrijmaken in 2023 en 2024.

Het vuur vernietigde zo'n 2.700 hectare land en bos en het doel is om proactief te werk te gaan. Alle droog materiaal en gemakkelijk te verbranden vegetatie zullen worden geëlimineerd en er zullen inheemse soorten worden geplant zoals de ‘Apollonias barbujana’ en de ‘Persea indica’, groenblijvende bomen uit de laurierfamilie.

De bospaden zullen worden schoongemaakt en men zal van de gelegenheid gebruik maken om de bewegwijzering van de paden te verbeteren.

Met betrekking tot de oorzaak van de brand gaf Martín aan dat er nog steeds een onderzoek loopt door de Guardia Civil en dat er verschillende hypothesen zijn. Men is erg bezorgd over deze zaak aangezien er enkele weken na de brand een uitbraak was in de buurt van El Tanque, die ook aangestoken zou kunnen zijn.