Arona en Tradiciones: grootse feesten op zaterdag 1 oktober

Geschreven op 27/09/2022


Aanstaande zaterdag wordt één van de belangrijkste festiviteiten gevierd in het centrum van Arona, namelijk ‘Arona en Tradiciones’. Het is een van de langverwachte evenementen die de oude stad terugvoert naar de jaren 1940 en 1950, met een programma vol traditie, tentoonstellingen, ambachtelijke markten en gastronomie, traditionele spelen, proeverijen, workshops, een tentoonstelling van oude voertuigen, theatervoorstellingen met scènes uit die tijd en concerten, naast vele andere activiteiten.

De festiviteiten beginnen reeds om 11.00 uur ’s morgens met optredens van belangrijke groepen van de Canarische cultuur als Taburiente, Taller Canario, Los Sabandeños, Domingo El Colorado en Güicho.

‘Arona en Tradiciones’ zal het historisiche centrum naar de jaren ‘40 en ‘50 terugbrengen, alsof het een reis naar het verleden is door middel van verschillende activiteiten die de geschiedenis en de gebruiken van deze periode vertegenwoordigen. Een feest waarvoor het aangeraden is om traditionele kleding aan te trekken.

De gemeenteraad van Arona stelt gratis bussen ter beschikking vanuit Las Américas (10:30 – 12:00 – 14:00 uur, halte Hotel Best Tenerife en vanuit Los Cristianos (10:45 – 12:15 – 14:15 uur, stop bij Hotel Sol Arona.