Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Dinsdag 4 oktober

Geschreven op 04/10/2022Honderden passagiers werden tijdens het laatste weekend van september getroffen door de annulering van meer dan 850 vluchten die bestemd waren voor een van de acht Canarische luchthavens als gevolg van de passage van de tropische cycloon Hermine. Dat zorgde voor een enorme chaos op verschillende luchthavens tot grote frustratie en woede van de getroffen passagiers die in vele gevallen aan hun lot werden overgelaten.

Duizenden mensen namen zondag deel in El Médano aan de ‘XV Romería Barquera’ ter ere van ‘Nuestra Señora de las Mercedes de Rojas’, die vorig weekend moest worden uitgesteld als gevolg van de passage van de subtropische storm Hermine.

Een 80-jarige man van Duitse nationaliteit is zondag rond 14.52 uur verdronken in een zwembad van een vakantiecomplex in de Calle Morocco in de gemeente San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze enkel zijn dood bevestigen.

Mercadona heeft besloten de productie van het brood voortaan uit te besteden. Het heeft deze beslissing genomen om de kwaliteit te verbeteren en de productieprocessen te optimaliseren om meer efficiëntie en winstgevendheid te genereren. Het brood van Mercadona zal door meerdere leveranciers in Spanje worden gemaakt waarvan twee op de Canarische eilanden.

Ryanair zal tijdens het winterseizoen in totaal 35 routes vanaf de Canarische Eilanden exploiteren  waarvan vier nieuwe vluchtroutes: Marrakech, Newcastle, Baden en Rome. Dit meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht waarin zij haar inzet benadrukt om  de Canarische Eilanden meer opties voor routes en connectiviteit te bieden.

Involcan detecteert minder giftige gassen ten gevolge van de vulkaanuitbarsting op La Palma en experts hopen dat het vulkanische gevaar, dat gepaard gaat met deze abnormale CO2-uitstoot, zal afnemen zodat een deel van de inwoners naar hun huizen zullen kunnen terugkeren.

De Canarische archipel wordt getroffen door een ongewone nevel voor de tijd van het jaar. Een krachtige ‘DANA’ vanuit Egypte duwt de nevel richting de Canarische Eilanden. Het binnendringen van zwevend stof is abnormaal in oktober op de eilanden. De DANA is bij de mensen beter bekend onder de naam “gota fria”, een term die komt van de vertaling van het Duitse woord “Kaltlufttropfen”, wat zoiets betekent als “vallende koude lucht” terwijl “gota fría” letterlijk “koude druppel” betekent.

Een koopvaardijschip heeft afgelopen zaterdag een immigrant gered die zich samen met vier overleden personen in een rubberboot bevond op zo ‘n 278 kilomter ten zuiden van Gran Canaria. Vanwege de slechte weersomstandigheden konden de lichamen niet worden geborgen.

De Canarische Eilanden hebben tussen januari en september van dit jaar 46 doden geregistreerd bij waterongevallen, een stijging van 18% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar (39) en 11 meer dan in januari-september 2020.