Gastrosur Tenerife promoot het lokale product als kwaliteitsgarantie

Geschreven op 03/10/2022Het evenement, georganiseerd door de CEST (Círculo de Empresarios y Profesionales del Sur de Tenerife) zal doorgaan in San Miguel de Abona met onder andere een markt voor kilometer 0-producten, lezingen en proeverijen. Roberto Ucelay benadrukt dat de bijeenkomst de nadruk legt op het bevorderen van de handelsbetrekkingen tussen de primaire sector en de hotel- en restaurantindustrie.

De vijfde editie van Gastrosur 2022 gaat door op vrijdag 7 oktober tussen 10.30 en 16.30 uur op de Plaza del Agricultor-La Constitución in San Miguel de Abona en heeft tot doel lokale producten te waarderen en relaties tussen producenten en hoteliers te bevorderen.

Gastrosur zal hotel- en restaurantzaken uit het zuiden van het eiland samenbrengen met boeren, veeboeren en vissers uit de omgeving. Dit alles is mogelijk dankzij de sponsoring van de regering van de Canarische Eilanden, Promotur en het RERACT-EU-fonds, dat deel uitmaakt van de ‘Fondos Next Generation’ en een drijvende kracht is achter de reactivering van de sector en de lokale economie.

De CEST wijst erop dat Gastrosur een kans is om het lokale product van het eiland en in het bijzonder van de zuidelijke regio te leren kennen en te waarderen. Het gebruik van deze producten is een garantie voor kwaliteit en versheid.