Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Woensdag 5 oktober

Geschreven op 05/10/2022De werkloosheid op de Canarische Eilanden blijft dalen. Volgens de laatste officiële gegevens van het ministerie van Arbeid werden er in september 1.628 minder werklozen geregistreerd, vergeleken met de maand augustus.

Het was 7.10 uur toen de artsen van de SUC een bericht ontvingen van de gemedicaliseerde ambulance dat ze onderweg waren met een zwangere vrouw. Maar in de buurt van La Orotava kreeg de vrouw zware weeën en werd besloten om te parkeren langs de weg. De vrouw is uiteindelijk bevallen in de ambulance en de moeder en de baby werden nadien overgebracht naar het ziekenhuis. Beiden stellen het goed.

Een grote rotsblok is maandagavond terechtgekomen op een drukke weg in het noorden van Tenerife in de gemeente La Guancha. Het is een erg drukke weg waar de bus elke ochtend passeert om studenten naar school te brengen. De doorgang was volledig verspert maar gelukkig geraakte niemand gewond.

Volgens de meteoroloog JJ González Alemán was de cycloon Hermine een "ongekende" gebeurtenis omdat het reeds 171 jaar geleden is dat de vorming van een cycloon zich zo dichtbij de Archipel voordeed.

De Canarische Eilanden behoren tot de duurste gemeenschappen om een ​​huis in Spanje te huren. De huurprijs op de Canarische Eilanden bereikt 11,30 euro per vierkante meter, volgens een rapport dat maandag werd gepubliceerd door Idealista.

Luchtvaartmaatschappij Binter lanceert een nieuwe Bintazo naar zijn nationale en internationale bestemmingen waarmee u tot 12 oktober tickets tegen gereduceerde prijzen kunt kopen om tussen 1 november en 18 december te reizen. Geïnteresseerden kunnen tickets kopen via de verschillende verkoopkanalen van het bedrijf: www.bintercanarias.com, de Binter-app, telefoon 922 928 32 77 00, de reisbureaus en kantoren op de luchthavens.

De gemeente La Orotava zal Young Art opnieuw organiseren, een evenement dat na twee jaar onderbreking vanwege de pandemie zal terugkeren naar de straten van het centrum van de gemeente op 16 oktober. Deze editie brengt meer dan 500 jonge kunstenaars samen die hun werken zullen tonen uit meerdere disciplines: muziekuitvoeringen, dans, theater, verhalen vertellen, beeldhouwwerken, mimespelers en magie.

Dinsdagochtend is er opnieuw een boot op Lanzarote aangekomen met 30 Noord-Afrikaanse migranten aan boord waaronder twee vrouwen. Allen hebben bij aankomst medische hulp gekregen van de hulpdiensten maar niemand moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden registreerde sinds vrijdag een nieuw geval van apenpokken. Sinds het begin van de afkondiging van de gezondheidswaarschuwing zijn er 173 bevestigde gevallen, waarvan 100 op Gran Canaria, 66 op Tenerife, 4 op Fuerteventura, 2 op Lanzarote en 1 op La Palma.

De zoekopdrachten naar vluchten gemaakt door Spanjaarden om dit najaar te reizen zijn met ongeveer 96% gestegen in vergelijking met 2021, waarbij Santa Cruz de Tenerife de derde meest populaire nationale toeristische bestemming is.

HiperDino heeft via de ‘Fundación DinoSol’, die zich bezighoudt met het welzijn en de bescherming van dakloze dieren, dit jaar tot nu toe 9.000 kg voedsel gedoneerd aan de dierenasielen op de Archipel.