Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zondag 9 oktober

Geschreven op 09/10/2022De Canarische Vereniging voor Kindergeneeskunde op Tenerife waarschuwt dat de pediatrische zorg op de eilanden ernstig gevaar loopt door het gebrek aan specialisten en heeft het over een "gezondheidsramp". Ze betreuren het dat meer dan 25 pediatrische specialismen voor kinderen en adolescenten in Spanje officieel niet bestaan in het nationale gezondheidssysteem.

De vice-voorzitter van de ‘Presidencia del Gobierno de Canarias’, Antonio Olivera, verklaarde donderdag zeer tevreden te zijn over de Spaanse staatsbegroting van 2023, aangezien er voor de Canarische Eilanden een budget voorzien is van 9.685 miljoen euro, het hoogste cijfer in de geschiedenis.

Een man is donderdag overleden nadat hij tijdens het werk met een tractor in een ravijn was terechtgekomen. De gebeurtenissen vonden plaats in de gemeente Ingenio op het eiland Gran Canaria. De hulpdiensten konden enkel zijn overlijden bevestigen.

Een 36-jarige motorrijder heeft zware verwonding aan de onderste ledematen opgelopen nadat hij door een auto werd aangereden op de Avenida de Los Menceyes in La Laguna. Hij werd met spoed overgebracht naar het Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria. Het aantal ongevallen met motorfietsen op Tenerife neemt steeds toe en dat is een erg onrustwekkend gegeven, aldus een van de hulpverleners.

Agenten van de lokale politie van Santa Cruz hebben donderdagavond twee mannen gearresteerd na een nachtje joyriding in Tenerife waarbij ze uiteindelijk tegen een muur en een boom zijn gebotst en te voet probeerden te ontsnappen.

Salvamento Marítimo heeft vrijdag in totaal 40 migranten gered in de wateren bij het eiland Lanzarote. Ze werden overgebracht naar Arrecife. Twee migranten moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De Canarische Eilanden is de autonome gemeenschap met het hoogste percentage mensen met zelfmoordgedachten. Zelfmoord blijft de belangrijkste oorzaak van een onnatuurlijke dood onder jongeren op de Canarische Eilanden. Bijna 90% van de ondervraagden zei dat ze het afgelopen jaar symptomen van depressie en angst hebben gehad.

De Canarische Eilanden stemmen in met de bouw van een 4-sterrenhotel in San Miguel de Abona. Het perceel waarop het etablissement zal worden gebouwd, bevindt zich in de Av. J.M. Galván Bello en heeft een oppervlakte van 17.635 vierkante meter.

De minister van Sociale Zekerheid en Migratie, José Luis Escrivá, heeft aangegeven dat er 50 miljoen euro is opgenomen in de algemene staatsbegrotingen om de absoluut unieke situatie aan te pakken van de Canarische Eilanden wat betreft migratie.