De Canarische Eilanden nemen deel aan het Routes World-forum

Geschreven op 15/10/2022Het ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden zal van 16 tot 18 oktober deelnemen aan het Routes World-forum, de belangrijkste internationale bijeenkomst van de commerciële luchtvaartindustrie ter wereld, als een van de best verbonden toeristische bestemmingen ter wereld.

Momenteel hebben de Canarische Eilanden 731 vluchtroutes die worden geëxploiteerd door 53 luchtvaartmaatschappijen die verbinding maken met 146 luchthavens en 9,4 miljoen zitplaatsen zijn voorzien voor de winter, dat is 30,7% meer dan in 2019.

Turismo de Canarias is zelfs genomineerd door de luchtvaartmaatschappijen voor de Routes-prijs voor het beste team ter wereld in het vastleggen van vluchtroutes en concurreert hiervoor met Cape Town Air Access (Zuid-Afrika), Visit Malta, Tourism Australia en JNTO (Japan Tourism Office).

Tijdens dit 27e Forum, dat dit jaar in Las Vegas (Nevada) wordt gehouden, zal het Canarische Toerisme-team de leiders van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen ontmoeten, niet alleen van Europa maar van over de hele wereld. Met gerichte argumenten zullen ze trachten hen te overhalen om nieuwe vluchtroutes te openen of bestaande routes te verbeteren, naast de voortzetting van de diversificatie van de markten, wat essentieel is om het concurrentievermogen van de bestemming te vergroten, legt de minister van Toerisme, Yaiza Castilla, uit.

Er zijn al meetings afgesloten met een groot aantal luchtvaartmaatschappijen waaronder American Airlines, United Airlines, Air Canada, Air Transat, Westjet, Turkish Airlines, Grupo Lufthansa, Easyjet, Lot Polish, Vueling, Wizz Air, TAP, Jetblue, Edelweiss, Condor, Brussels Airlines en andere.