Het Zuiden van Tenerife, gekleed in het groen

Geschreven op 14/10/2022Hermine, de subtropische storm die tussen 24 en 26 september over de archipel trok, heeft het landschap van de eilanden veranderd. De meest dorre gebieden zijn als bij toverslag verdwenen en groen is nu de dominante kleur.

Het is algemeen bekend dat het land in het zuiden van Tenerife erg dankbaar is als het regent en we zien tegenwoordig een egaal groen deken langs beide zijden van de autostrade die zich uitstrekt van de bergtoppen tot aan de kust.

De cycloon die zich in Kaapverdië vormde en de Canarische Eilanden trof, veroorzaakte overvloedige maar rustige regenval zonder wind die bijna drie dagen duurde. Hierdoor kon het land doorweekt worden zonder schade aan te richten en watervoerende lagen, waterreservoirs en vijvers werden aangevuld tot vreugde van de landbouwers.

In afwachting van de ‘DANA of koude druppel’ die voor dit weekend wordt aangekondigd, vertoont het zuidelijke land zijn vriendelijkste gezicht na een langdurige droogte: een groene mantel vol leven die een lust is voor het oog.

De meteoroloog Juan Jesús González Alemán, die een paar dagen geleden al aankondigde dat er mogelijk een DANA (geïsoleerde depressie op hoog niveau) op komst is, heeft dit bevestigd en benadrukt dat er lokaal vrij veel regen kan vallen tijdens het weekend.