Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Donderdag 27 oktober

Geschreven op 27/10/2022



De Guardia Civil van Playa de las Américas (Tenerife) heeft een onderzoek ingesteld naar een man die online internetaankopen heeft gedaan voor een waarde van 5.000 euro met een bankkaart van iemand anders.

Een mobiele snelheidsradar betrapte twee motorrijders die met 141 kilometer per uur op een weg reden in het Zuiden van Tenerife waar de limiet 50 km/u bedraagt. De politie heeft deze twee personen aangeklaagd voor misdaden tegen de verkeersveiligheid.

De prijs van huurwoningen op de Canarische Eilanden is in het derde kwartaal van 2022 op kwartaalbasis gedaald met 1,2% en op jaarbasis met 9,8%. Anderzijds komt de meest opvallende huurverhoging overeen met de Balearen met 9,4%. Dit zijn de cijfers van de andere autonome gemeenschappen : La Rioja (-9,9%), Región de Murcia (-8,9%), Castilla-La Mancha (-7,2%), Cantabria (-6,7%), Comunitat Valenciana (-4,5%), Cataluña (-3,8%), Andalucía (-3,7%), Extremadura (-2,8%), Castilla y León (-1,5%), Galicia (-1,3%), Canarias (-1,2%) en Aragón (-0,1%).

De Canarische Eilanden sloten de eerste negen maanden van 2022 af met 63,5 miljoen overnachtingen, dat is 13,6% minder dan in 2019. 9,3 miljoen reizigers bezochten de eilanden, wat nog steeds 8% minder is dan in dezelfde periode van 2019 toen er dat 10,1 miljoen waren.

Ook de autosector op de Canarische Eilanden herstelt zich langzaam. Tenerife organiseert deze week de achtste editie van het ‘Salón del Automóvil de Canarias’, dat wordt gehouden in de Recinto Ferial in Santa Cruz. Na twee jaar pandemie hoopt de sector dat dit evenement zal bijdragen tot een verdere heropstart van de autoverkoop die dit jaar met 14% is gegroeid, maar nog ver verwijderd is van het niveau van vóór de pandemie.

Het ‘Instituto Volcanológico de Canarias’ (Involcan) publiceerde het eerste structurele model van het eiland La Palma naar aanleiding van de uitbarsting van de Cumbre Vieja-vulkaan. Een van de belangrijkste resultaten van dit werk is het feit dat voor het eerst het bestaan ​​van een groot magmareservaat onder het eiland La Palma is vastgesteld, dat het uitbarstingsproces van de Cumbre Vieja in 2021 voedde en dat mogelijk nieuwe soortgelijke processen in de toekomst kan voeden.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) voorspelt vanaf vandaag een stijging van de temperaturen op de Canarische Eilanden. De temperaturen kunnen tot zaterdag oplopen tot 32 graden. De minima blijven daarentegen zoals in de voorgaande dagen.