De president van Loro Parque krijgt erkenning voor 50 jaar werk

Geschreven op 02/11/2022De ‘Asociación Benéfica, Deportiva y Cultural Chanvergas’ heeft de oprichter en voorzitter van het Loro Parque, Wolfgang Kiessling, de Chanverga 2022 Award toegekend. Kiessling werd door de jury erkend voor zijn professionele uitmuntendheid en solidariteit, alsmede voor zijn zakelijke carrière. Ze benadrukten ook zijn onmetelijke inzet voor het behoud, de duurzaamheid, de bescherming, het onderzoek en de zorg voor de wilde dieren.

Tijdens de prijsuitreiking ontving Wolfgang Kiessling het exclusieve Chanverga-beeld evenals een geldprijs van 3.000 euro, die hij schonk aan Cáritas Diocesana de Tenerife.

Kiessling heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan de oprichting van een concern dat een thuis biedt aan tienduizenden dieren en werk biedt aan ongeveer duizend mensen. Deze prijs is een erkenning voor 50 jaar werk voor het welzijn van dieren en het behoud van hun habitat. Als gevolg van menselijke plunderingen spelen dierentuinen een vitale rol in het voortbestaan van vele diersoorten en zijn zij de beste verdedigers van de dieren geworden.