Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Donderdag 3 november

Geschreven op 03/11/2022De vaccinatieteams van de Canarische Eilanden hebben in totaal 100.246 doses van het nieuwe coronavaccin toegediend, aangepast aan de Omicron-varianten, sinds het inentingsproces van de bevolking ouder dan 80 jaar op 26 september begon. Momenteel wordt dit vaccin toegediend aan de mensen van 60 jaar of ouder.

Een 80-jarige vrouw is ernstig gewond geraakt aan een van haar onderste ledematen toen ze wilde vluchten voor een brand in haar huis in de calle Jardín del Sol in Tacoronte. De brandweer kon de brand vrij snel blussen en het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 50-tal inwoners van Barranco Hondo op Tenerife hebben een klacht ingediend vanwege het bestaan ​​van illegale autoraces op de Carretera General del Sur waardoor ze veel last hebben van het geluid van deze voertuigen die met hoge snelheden rijden. Ze bevestigden dat ze bang zijn voor represailles en vragen bescherming van de politie.

Vanaf de dag van de inhuldiging op 18 oktober is het beeldhouwwerk ter ere van de zusjes Anna en Olivia, die door hun vader vermoord werden, uitgegroeid tot een van de meest bezochte plaatsen van Santa Cruz. Honderden mensen komen dagelijks bloemen en knuffels neerleggen zodat de herinnering aan Anna en Olivia voor altijd zal leven in de harten van heel Tenerife.

De Canarische Eilanden en de Balearen zijn de gemeenschappen met de grootste stijging van het BBP, met stijgingen van 6,8% en 8,4%, veel hoger dan in heel Spanje (3,8%).

De Canarische Eilanden zouden later in een recessie terechtkomen dan het vasteland Spanje, grotendeels dankzij de goede prestaties van de dienstensector, gebaseerd op het toerisme, en zolang er geen destabilisatie van het inkomen is in de landen als Duitsland , het Verenigd Koninkrijk en Spanje zelf.

De Cabildo vanTenerife dringt er bij de gemeenteraad van Icod de los Vinos op aan om een ​​sanitatieproject op te stellen dat de lozingen van afvalwater in de Cueva del Viento zal helpen voorkomen. De vulkanische buizen zijn het belangrijkste ondergrondse erfgoed van het eiland en het brengt het voortbestaan ​​van bepaalde diersoorten die er wonen in gevaar.

De Nationale Politie heeft een 64-jarige man met de Spaanse nationaliteit gearresteerd in San Cristóbal de La Laguna voor een misdrijf van fraude tegen de klanten van het reisbureau waarvan hij de enige eigenaar was. Er werden 45 mensen opgelicht voor een totaal van 40.000 euro. De gedupeerden betaalden voor vliegtickets naar het buitenland maar hebben deze nooit ontvangen.

De Cabildo van Tenerife heeft via ‘Turismo de Tenerife’ deelgenomen aan de ’International Golf Travel Market’, de belangrijkste golftoerismebeurs voor professionals in de reissector ter wereld die dit jaar plaatsvond in Rome. De directrice van Toerisme, Laura Castro, zei hierover: “We hebben dit evenement bijgewoond met als doel onze kwaliteiten als golfbestemming te tonen aan de gespecialiseerde touroperators die hier aanwezig zijn en om onszelf te blijven versterken als een van de belangrijkste golfbestemmingen in Europa”.