Werkgelegenheid stijgt in de toeristische sector op de Canarische Eilanden

Geschreven op 14/11/2022Het gaat de goede kant uit met de werkgelegenheid in de toeristische sector op de Canarische Eilanden volgens de gegevens van het derde kwartaal van dit jaar van de Kamer van Koophandel van Santa Cruz de Tenerife.

Volgens dit rapport is er niet alleen een groei van het aantal toeristen en hun uitgaven, maar ook een positive evolutie van de arbeidsmarkt, met lagere werkloosheidcijfers en vele nieuwe ardbeidscontracten.

De voorzitter, Santiago Sesé, verklaarde dat de vooruitzichten voor het vierde kwartaal ook zeer goed zijn en dat de sector erg optimistisch is over het winterseizoen dat voor de deur staat.

"We zijn van mening dat 2022 zal worden afgesloten met resultaten die zeer dicht bij of hoger zijn dan die van voor de pandemie en om deze groei te blijven bevorderen, is het belangrijk dat we kunnen reageren op bepaalde uitdagingen voor de sector," zei hij in een verklaring.

Volgens Sesé is de meest dreigende uitdaging de inflatie, die gedurende een groot deel van 2023 nog vrij hoog zal blijven, wat rechtstreeks van invloed is op de bestedingscapaciteit van de toeristen.

Hij begrijpt dat het van cruciaal belang is om de archipel te positioneren als een eersteklas bestemming, waar het goede klimaat en een uitgebreid toeristisch aanbod de toeristen moeten kunnen overhalen om de Canarische eilanden als voorkeursbestemming te kiezen.

Hij benadrukt dat wat het scheppen van nieuwe banen betreft, het belangrijk is om het opleidingsniveau van het personeel te verbeteren, hen nieuwe vaardigheden aan te leren en hen te trainen om alledaagse uitdagingen op te lossen.

De Canarische Eilanden ontvingen tussen de maanden juli en september in totaal 2.993.225 buitenlandse toeristen, een cijfer dat een stijging van 87,7% vertegenwoordigt in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar toen er nog heel wat beperkingen waren door Covid en heel dicht het niveau van 2019 benadert.