Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zaterdag 19 november

Geschreven op 19/11/2022De inwoners van de Canarische Eilanden zullen deze kerst gemiddeld 439 euro uitgeven, een bedrag dat onder het nationale gemiddelde ligt met 497 euro, volgens de gegevens van Accenture, dat de consumptiegewoonten en bestedingstrends van de Spanjaarden met Kerstmis analyseert.

Het Wereldvoedselprogramma onderhandelt met bedrijven op de Canarische Eilanden om een ​​ton gofio aan te kopen om de hongersnood te verlichten die bepaalde delen van Afrika treft door de oorlog in Oekraïne. Gofio is namelijk rijk aan vitamines en gemakkelijk te vervoeren en was reeds het basisvoedsel van de aboriginals (guanches).

Longkanker in een vergevorderd stadium wordt jaarlijks vastgesteld bij 30.900 Spanjaarden waarvan 1.300 Canariërs. HUC-longarts Héctor González erkent dat het een van de tumoren is met de slechtste diagnose vanwege de grote agressiviteit. Gisteren was het de Internationale Dag ter Bestrijding van Longkanker.

Hoe kan een sportschool op Tenerife een leverancier worden van contactsportkampioenen? Elke week trainen zo'n 20 professionele vechters in de Fight Club in Añaza, die er trots op kan zijn momenteel de thuisbasis te zijn van vijf wereldkampioenen. Iets wat volgens Moisés Ruibal, de eigenaar, nergens anders ter wereld voorkomt.

De Cabildo zal de Heliodoro (het huidige voetbalstadion van Tenerife) verkopen om een ​​groot nieuw stadion op Tenerife te bouwen. Dat verklaarde gisteren de president van het eiland, Pedro Martín, bij de officiële inhuldiging van de ‘Ciudad Deportiva Javier Pérez.

De verkoop van woningen op de Canarische Eilanden is in de maand september met 35,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand van 2021 met 2.629 transacties.

Tenerife zal van 22 tot 24 november 2023 gastheer zijn van de algemene vergadering van de European Travel Commission (ETC). Dat is bekend gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de ETC die deze dagen plaatsvindt in Praag (Tsjechië). Het verhoogt bovendien de kans om het hoofdkantoor van het Europees Bureau voor Toerisme te huisvesten.

Het was gisteren precies 113 jaar geleden dat de uitbarsting van de Chinyero-vulkaan begon, de laatste die op Tenerife plaatsvond.

De Begrotingscommissie van het Europees Parlement steunde gisteren de toekenning van 9,45 miljoen euro aan Spanje om de gevolgen van de uitbarsting van de vulkaan op La Palma te verzachten, hoewel de Europese Unie afgelopen mei al 5,39 miljoen heeft betaald.

De minister van Transport van de Canarische Eilanden, Sebastián Franquis, heeft verklaard dat de autonome gemeenschap ten minste 130 bussen nodig heeft om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen als gevolg van het aanbieden van gratis openbaar vervoer vanaf 1 januari. Hij is van mening dat het met de huidige vloot onmogelijk is om het volume van gebruikers op specifieke tijden aan te kunnen.