Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Vrijdag 25 november

Geschreven op 24/11/2022


Het ‘Hospital del Norte’ opent 2 operatiekamers voor ambulante chirurgie om ingrepen te kunnen uitvoeren op het gebied van algemene en plastische chirurgie, dermatologie, urologie, oogheelkunde en gynaecologie.

Ryanair opent nieuwe bases op Tenerife Sur en Lanzarote. De CEO van de luchtvaartmaatschappij heeft dit aangekondigd en wijst erop dat het 120 banen en 400 miljoen aan investeringen zal betekenen: "We zijn verheugd om terug te keren", aldus de CEO Eddie Wilson. De nieuwe bases zullen vier vliegtuigen bieden (twee naar Tenerife en twee naar Lanzarote) en zes nieuwe routes: Bordeaux (Frankrijk), Eindhoven (Nederland) en Neurenberg (Duitsland) met Tenerife Zuid, en Keulen (Duitsland), Knock (Ierland), Parijs Beauvais (Frankrijk) en Warschau-Modlin (Polen) met Lanzarote.

Er worden minstens acht migranten vermist bij opnieuw een schipbreuk van een migrantenboot op weg naar de Canarische Eilanden. Een plezierboot waarschuwde Salvamento Marítimo na het vinden van de enige overlevende, die midden op de oceaan dreef en zich vastklampte aan een brandstofvat in de regio ten zuiden van Gran Canaria.

Een man en een vrouw zullen volgende week voor de rechtbank van Santa Cruz de Tenerife moeten verschijnen voor het slaan en opleggen van fysieke en psychologische straffen aan de vier dochters van de man. De meisjes werden door elkaar geschud en bij de haren getrokken of ze moesten urenlang op één been tegen de muur gaan staan en er werden wasknijpers op hun tong en geslachtsdelen geplaatst.

Een 24-jarige man is woensdag verdronken aan het strand van Las Canteras in Las Palmas de Gran Canaria. Voorbijgangers die de man vonden in het water hebben nog getracht hem te reanimeren maar spijtig genoeg zonder succes.

De Guardia Civil heeft een piramidespel ontmanteld waarbij minstens dertig mensen zijn betrokken en dat werd geleid door een echtpaar dat in San Isidro-Granadilla woont in het zuiden van Tenerife. Ze overtuigden de slachtoffers tijdens cruises en bepaalde evenementen om te investeren in onder andere cryptomunten en beloofde hen hoge winsten.

Bijna 2.000 jongens en meisjes in kwetsbare situaties op de Canarische Eilanden zullen deze kerst geschenken ontvangen dankzij ‘El Árbol de los Sueños’ (de boom der dromen), een solidariteitsinitiatief van CaixaBank dat tot doel heeft dat ook deze minderjarigen kunnen genieten van de eindejaarsperiode en het geluk ervaren als de Kerstman of de Drie Wijzen hen geschenken brengt.

De stad Santa Cruz de Tenerife ontvangt tot 31 december maar liefst 133.006 toeristen van cruiseschepen, wat volgens schattingen potentiële opbrengsten van 6.889.000 euro zal betekenen. De burgemeester van de hoofdstad, José Manuel Bermúdez, heeft in een verklaring aangegeven dat deze gegevens indicatief zijn voor de groeiende toeristische aantrekkingskracht van de hoofdstad van Tenerife.

De president van Fepeco (bouwfederatie), Óscar Izquierdo, heeft afgelopen maandag zijn verontwaardiging geuit over de containerwoningen die werden geïnstalleerd voor de families die zijn getroffen door de vulkaanuitbarsting op La Palma en die hij heeft beschreven als beschamend en onwaardig. Hij bekritiseert de Canarische regering voor het opzettelijk negeren van al haar voorstellen met betrekking tot het uitvoeren van een duurzame wederopbouw, passend bij de behoeften van de getroffen bevolking.

Leden van Cáritas hebben zich woensdag verzameld voor het hoofdkantoor van het Canarische Huisvestingsinstituut in Tenerife om een ​​oplossing te eisen voor de ongeveer 3.000 daklozen op het eiland, volgens een rapport uit juli 2022.