Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zaterdag 26 november

Geschreven op 26/11/2022


"Ik kan niet geloven dat er al 50 jaar zijn verstreken", zei de president van Loro Parque, Wolfgang Kiessling, gisteren nadat hij had aangekondigd dat er 30.000 inkomkaartjes zullen worden weggegeven aan de inwoners van Puerto de la Cruz ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Loro Parque. Op deze manier wil Kiessling de gemeenschap bedanken voor de steun gedurende deze 50 jaar.

Honderden mensen kwamen donderdag naar de Plaza del Príncipe in de hoofdstad van Tenerife. Daar werd Kerstmis ingehuldigd met het aansteken van de kerstverlichting. De hoofdstad herstelt de illusie na de beperkingen door Covid en versiert haar straten met 1.228 lichtgevende bogen en 51.000 meter slingers.

Donderdagmiddag werden de reddingsdiensten opgeroepen om een ​​vrouw te redden die na een val in zee was terechtgekomen in de regio Roque de Las Bodegas in Taganana. Bij aankomst bleek ook een man in moeilijkheden te verkeren. Beide personen konden worden gered. De vrouw was er erg aan toe en werd per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis

Restaurant El Rincón de Juan Carlos, gevestigd in het Royal Corales Hideaway in Costa Adeje en gerund door de broers Jonathan en Juan Carlos Padrón, heeft een tweede Michelin-ster gekregen.

Cáritas Diocesana heeft donderdag gewaarschuwd dat steeds meer jonge mensen van de Canarische Eilanden worden gerekruteerd om zich te prostitueren. Criminele groepen die zich bezighouden met vrouwenhandel gebruiken de sociale netwerken om contacten te leggen met ‘aantrekkelijke voorstellen’.

Vandaag 26 november wordt opnieuw ‘La Noche en Blanco’ georganiseerd in La Laguna en men doet dat in stijl. Het is één van de grootste vrijetijds- en cultuurevenementen in de buitenlucht op de Canarische Eilanden met doorlopend concerten, theater, humor, sport, unieke activiteiten bij de monumenten en in de musea van de stad en vooral een kans om het geweldige commerciële en gastronomische aanbod van La Laguna te leren kennen. Een ganse dag genieten dus in de straten en op de historische pleinen van de enige werelderfgoedstad van de archipel.

De Canarische rechtbanken ontvingen in de eerste helft van dit jaar 4.531 klachten over gendergeweld, wat neerkomt op gemiddeld 25 per dag, volgens de laatste gegevens. Dit is een stijging van 5,9% ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, presenteerde afgelopen donderdag de kerstcampagne 2022-2023, waarvan het belangrijkste initiatief de consumentenvoucher is. Per stuk kosten ze de consument 20 euro, maar hebben een reële koopkracht van 40 euro, enkel bij de deelnemende bedrijven. De vouchers - meer dan 5.200 - zijn vanaf 13 december te koop via de website www.yocomproenarona.com

De minister van Ecologische Transitie en Strijd tegen de Klimaatverandering van de Canarische Eilanden, José Antonio Valbuena, heeft gemeld dat de archipel op dit moment de grens van de 7.000 geregistreerde installaties van fotovoltaïsche energie voor eigen gebruik heeft overschreden. Een fikse stijging als je weet dat het er in 2019 amper 300 waren.