Icod de los Vinos uitgeroepen tot ‘Magisch Dorp van Spanje 2023’

Geschreven op 04/12/2022Icod de los Vinos werd op 30 november uitgeroepen tot ‘Magisch Dorp van Spanje 2023’. Een ereprijs die sinds 2019 de inspanningen erkent van de gemeenten die deel uitmaken van het netwerk van Magische Dorpen van Spanje, waarbij de gekozenen als voorbeeld worden gezien voor hun management, strategieën en prestaties.

De gemeente in het noorden van Tenerife is een van de Canarische gemeenten die de eilandtradities het beste bewaart en een gebied met grote natuurlijke waarden waardoor het een eersteklas toeristisch trekpleister is.

De magie van deze enclave zit onder andere verborgen in de Cueva del Viento, de langste vulkanische tunnel ter wereld en een van de meest spectaculaire. De berg Teide is ook bijzonder relevant in Icod de los Vinos omdat het mogelijk het beste uitzicht op de vulkaan biedt.

En uiteraard mogen we de ‘Duizendjarige Drakenboom’ niet vergeten, een nationaal monument sinds 1917 dat wordt omarmd door een immens botanisch park in het hart van het historische centrum, waar de meest representatieve planten van de Canarische Eilanden te vinden zijn.

In een interview verklaarde de burgemeester Francis González: “Het feit dat we pioniers zijn op het gebied van plattelandstoeriste betekent dat we ons zullen blijven inzetten om een authentiek dorp te zijn en zorg te dragen voor onze tradities, waar het fijn is om te leven en te vertoeven. Behoren tot het netwerk van Magische Dorpen van Spanje is erg belangrijk waardoor we kunnen genieten van gezamenlijke promotie".

De prijs wordt uitgereikt op de stand van het ‘Netwerk van Magische Dorpen van Spanje’ op de Internationale Beurs voor Toerisme in Madrid (FITUR), die in januari wordt gehouden.