Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zaterdag 17 december

Geschreven op 17/12/2022In veel Canarische apotheken is er een tekort aan bepaalde medicijnen met name pediatrische antibiotica, zoals amoxicilline en producten om griep- en verkoudheidssymptomen te stoppen zoals paracetamol en hoestsiroop. Oorzaken zijn onder meer de grote vraag en productieproblemen. De overheid vertrouwt op een snelle oplossing maar is er zich van bewust dat er langetermijnmaatregelen moeten worden genomen zodat het geen echt gezondheidsprobleem wordt.

De Canarische regering houdt de prijzen van vliegtickets nauwgezet in het oog. De woordvoerder, Julio Pérez, pleitte gisteren voor het instellen van een soort controlemechanisme als de prijzen te fel stijgen.

Dagelijks rijden er tot wel 90.000 auto's tussen Guaza en Los Cristianos. De CEST (Círculo de Empresarios y Profesionales del Sur de Tenerife) roept op tot voorlopige en dringende oplossingen om een ​​einde te maken aan de files in de regio met het hoogste verkeersvolume in het zuiden.

Douanebeambten van de Belastingdienst en agenten van de Guardia Civil hebben in een gezamenlijke operatie op de luchthaven van Gran Canaria twee kilo heroïne en ruim tien kilo MDMA gevonden in de bagage van een Nederlandse passagier die vanuit Brussel was vertrokken.

De Nationale Politie heeft de dader kunnen aanhouden van een overval op een juwelierszaak in La Laguna waarbij hij voor 12.385 euro aan gouden kettingen buit maakte en vervolgens dagenlang verdween. De overvaller was niet aan zijn proefstuk toe en dankzij de beschrijvingen van de juwelier en het bekijken van beveiligingscamera's konden de agenten de dader identificeren.

Met een investering van 3,8 miljoen dollar heeft de regering van Spanje de Autonome Gemeenschap van de Canarische Eilanden subsidies toegekend met als doel de audiovisuele productie te verbeteren en de metaverse-industrie te ontwikkelen.

De gemeente Arona heeft camera’s geïnstalleerd op Playa Honda, El Camisón, Las Vistas en Los Cristianos, evenals de inbedrijfstelling van de twee weerstations in Playa Honda en Las Vistas, die bijdragen aan een intelligent kustbeheer zoals zwemveiligheid, stranddiensten en bewaking van de kustlijn. Deze technologie maakt het mogelijk om patronen vast te stellen in het gedrag van de stromingen en de golven, wat de veiligheid van zwemmers garandeert. Bovendien is het erg efficiënt bij het bewaken en onderhouden van de kust.

Afgelopen zondag 11 december rond 20.30 uur werden moeder en dochter, respectievelijk 50 en 75 jaar oud, aangereden door een auto op de Avd. El Guincho in Golf del Sur (San Miguel de Abona). De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Ondertussen is de dochter overleden aan haar verwondingen. De politie is op zoek naar de dader en vraagt de medewerking van de bevolking.

Twee miljoen bananen van de Canarische Eilanden worden geschonken aan de voedselbanken om voedselarmoede tijdens de kerstperiode te bestrijden. Geschat wordt dat in Spanje meer dan zes miljoen mensen lijden aan voedselarmoede en bijna 13,3% van de huishoudens heeft niet de nodige middelen om dagelijks van een degelijke maaltijd te kunnen genieten.