Soldenperiode goed gestart in Santa Cruz de Tenerife

Geschreven op 08/01/2023Het samenvallen van het begin van de soldenperiode gisteren en de viering van Driekoningen deden de straten en de winkels in de hoofdstad vollopen.

Vanuit de commerciële sector zijn ze optimistisch over de resultaten van de start van deze ‘rebajas’ en ze vertrouwen erop dat de soldencampagne net zo goed zal verlopen als die van Kerst en Driekoningen.

“Voorlopig zijn de reacties zeer positief, misschien omdat het zaterdag was, maar er was veel beweging sinds de vroege ochtend en de verkopen waren er goed op deze eerste dag”, oordeelde de voorzitter van de ‘Federación de Áreas Urbanas de Canarias (Fauca)’, Abbas Moujir.

"Ik denk dat we dezelfde positieve trend zullen voortzetten waarmee de kerst- en driekoningencampagne eindigde. De verkoopcijfers van Kerstmis zijn beter dan die van 2021 en komen in de buurt van de cijfers in 2019, voor de pandemie”.

Dat is goed nieuws, vooral omdat bij het begin van het winterseizoen in oktober de prognoses zorgwekkend waren vanwege de inflatie, de voortdurende stijging van de prijzen en de oorlog in Oekraïne.

Toch blijft Moujir voorzichtig optimistisch want in de huidige tijd met zoveel onzekerheden zijn de prognoses minder betrouwbaar.

Volgens Adecco zal de soldencampagne leiden tot de creatie van meer dan 4.200 nieuwe banen op de Canarische Eilanden, wat 6% meer is dan in dezelfde periode van 2022.