Carnaval op Tenerife begint op 20 januari

Geschreven op 09/01/2023Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife 2023 gaat van start op 20 januari en duurt tot 26 februari.

Het grote chicharrera-festival zit vol met acts waar, zoals elk jaar, alle Canariërs met enthousiasme naar uitkijken.

De wedstrijd van de kindermurga's begint op donderdag 26 januari met de eerste fase, gaat door op vrijdag 27 januari met de tweede fase en eindigt met de derde fase op zaterdag 28 januari. Dat weekend wordt afgesloten met een ‘festival coreográfico’ dat plaatsvindt op zondag 29 januari.

De maand februari wordt geopend met de murga's voor volwassenen met de eerste fase van de wedstrijd op maandag 30 januari, de tweede fase op dinsdag 31 januari en de derde fase op woensdag 1 februari en de grote finale op vrijdag 3 februari.

Deze eerste week van februari wordt afgesloten met optredens van muziekgroepen op zaterdag 4 februari en het Verkiezingsgala van de Kinderkoningin op zondag 5 februari.

In de tweede week van februari wordt het ‘Gala de Elección de la Reina’ en het ‘Festival de Agrupaciones de los Mayores’ gehouden op 8 februari, het ‘Canción de la Risa’ op 10 februaro; de ‘actuación de comparsas’ op 11 februari en als laatste het ‘Concurso de Disfraces’ en het ‘Concurso de Rondallas’ op 12 februari.

In de derde week van februari vindt het Los Fregolinos-concert plaats op dinsdag 14 februari, het langverwachte verkiezingsgala van de carnavalskoningin van Santa Cruz de Tenerife 2023 op woensdag 15 februari en het Zarzuela-festival op 16 februari.

Ook staan er in het weekend van 17 tot 19 februari enkele van de meest verwachte optredens van het carnaval van Santa Cruz de Tenerife plaats : de ‘Cabalgata Anunciadora’ op vrijdag 17 februari, ‘Ritmo y Armonía’ op zaterdag 18 februari en ‘Nifu-Nifa’ en ‘Los Fregolinos’ op zondag.

De laatste week van februari begint met optredens van ‘Nifu-Nifa’ en ‘Los Fregolino’s op 21 februari. De volgende dag op 22 februari is er de ‘Entierro de la Sardina’, op donderdag de 23e vindt het ‘Rondallas Festival’ plaats en op vrijdag de 24e het ‘Coso Infantil’ en het ‘Festival de Galardonados’.

Ten slotte zal het carnaval van Santa Cruz de Tenerife 2023 eindigen in het laatste weekend van februari met op zaterdag 25 februari het ‘Fin de Fiestas’ en op zondag de 26e met optredens ‘Nifu-Nifa’ en ‘La Zarzuela’ en een vuurwerkshow.