Brandstofpark in de haven van Granadilla

Geschreven op 11/01/2023Het Ministerie van Ecologische Transitie, de Strijd tegen Klimaatverandering en Territoriale Planning van de Canarische Eilanden heeft de milieu-effectrapportage goedgekeurd van het bouwproject van het brandstofopslag- en distributiepark in de haven van Granadilla in de gemeente Granadilla de Abona op Tenerife.

De regionale wethouder, José Antonio Valbuena, herinnerde eraan dat de aanleg van dit park verband houdt met de ontmanteling van de Cepsa-raffinaderij in Santa Cruz de Tenerife die reeds is begonnen in mei 2022 en zal duren tot 2025.

De milieu-effectrapportage wordt goedgekeurd na analyse van het project, inachtneming van de huidige milieuwaarden, beoordeling van de mogelijke milieu-impact en de analyse van het voorstel voor beschermende en corrigerende maatregelen.

Het goedgekeurde project voorziet in de bouw van elf brandstofopslagtanks (benzine, diesel en kerosine). Tevens twee Marpol opslagtanks en een tankvuller.

Ook zullen alle ondersteunende voorzieningen worden gebouwd die nodig zijn voor de goede werking van de installatie zoals onder andere het pompsysteem, de drainagenetwerken, de behandeling van koolwaterstoffen en het Marpol-behandelingssysteem.

De constructie zal 46.680 vierkante meter beslaan, volledig gelegen binnen de havengebruikszone van de haven van Granadilla.