Veel cruiseverkeer in de haven van Santa Cruz

Geschreven op 12/01/2023Puertos de Tenerife begint 2023 met grote havenactiviteit: meer dan 40 aankomsten van cruiseschepen zijn er gepland deze maand in de haven van Santa Cruz de Tenerife. Maandag arriveerden vier spectaculaire cruiseschepen in de hoofdstad van Tenerife : de Marella Explorer, de Arvia, de Aurora en de Bolette, met in totaal 8.882 cruisepassagiers van boord gaan.

Op vrijdag 27 januari zullen er op één dag vijf cruiseschepen aanmeren: de Azura, de AIDAbella, Mein Schiff, de Borealis en La Belle des Oceans.

Voor dit jaar heeft Puertos de Tenerife 573 geplande aankomsten, waarvan 313 in de haven van Santa Cruz de Tenerife. De stad ontving in de laatste twee maanden van vorig jaar meer dan 133.000 cruisetoeristen, die samen ongveer 6.889.000 miljoen euro spendeerden.

De burgemeester, José Manuel Bermúdez, wees erop dat deze cijfers de groeiende toeristische aantrekkingskracht van de hoofdstad bevestigen, waarvan de handel en restaurants optimaal kunnen benutten". Het aantal cruisetoeristen is vergelijkbaar met de cijfers van 2019, vóór de coronacrisis.

Gedurende de eerste vier maanden van dit jaar worden er 158 cruiseschepen verwacht met in totaal van 394.044 passagiers. Het stadsbestuur heeft een dagelijkse gratis toeristische route gelanceerd zodat cruisepassagiers in een paar uur tijd de stad leren kennen.