1.929 vluchten per week naar de Canarische Eilanden tijdens de zomer

Geschreven op 24/01/2023


Deze zomer zullen de Canarische Eilanden de groei in luchtconnectiviteit consolideren die ze vorig jaar hebben opgebouwd en in het zomerseizoen zullen ze verbonden zijn met 122 bestemmingen die tot 28 verschillende landen behoren met 1.929 wekelijkse vluchten, dat zijn er 196 meer dan vóór de pandemie. Dit werd gisteren aangekondigd door de minister van Toerisme, Yaiza Castilla, op de tweede dag van de internationale beurs Fitur.

Van april tot oktober zullen de eilanden verbonden zijn met 122 steden, één meer dan in 2019, hoewel de bestemmingen variëren omdat sommige verdwijnen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, die niet alleen dit land treft, maar ook plaatsen die dicht bij het conflict liggen zoals steden in Polen, Rusland en sommige in Duitsland, terwijl andere bestemmingen er zijn bijgekomen zoals Franse, Italiaanse, Spaanse en enkele Duitse steden.

Castilla legde uit dat Turismo de Canarias grote vooruitgang heeft geboekt bij het diversifiëren van markten, niet alleen met een toename van verbindingen vanuit Italië en Frankrijk, maar ook met de integratie van IJsland, Slowakije en de Verenigde Staten in vergelijking met het prepandemisch jaar.