Canarische Eilanden - Korte nieuwsitems - vrijdag 27 januari

Geschreven op 27/01/2023


Er werd gisteren tot 50.946 euro geboden op de veiling om een drankkraam te mogen uitbaten op straat tijdens het carnaval van Santa Cruz de Tenerife 2023, een recordprijs in de geschiedenis.

De werkloosheid op de Canarische Eilanden is in 2022 met 50.100 mensen gedaald. De eilanden hebben momenteel 169.000 werklozen en een werkloosheidspercentage gelijk aan 14,57% van de actieve bevolking.

Bruno uit Tenerife (San Juan de la Rambla) die in China woont, wordt na drie jaar herenigd met zijn familie. Na drie jaar een nul-COVID-beleid in China, waar hij jarenlang als architect heeft gewerkt, besloot het land begin 2023 de beperkingen te versoepelen en de grenzen te openen. De 36-jarige eilandbewoner erkent dat het eerste wat hij zal doen als hij in maart op het eiland landt, is zijn grootouders op de begraafplaats bezoeken omdat hij geen afscheid heeft kunnen nemen.

De Canarische reddingsdiensten hebben woensdag een zoek- en reddingsactie uitgevoerd omdat drie wandelaars verdwaald waren in de regio Santiago del Teide. Ze konden uiteindelijk per helikopter naar veiliger oorden worden gebracht.

Lidl blijft stappen voorwaarts zetten met als doel dichter bij de Canarische consument te staan ​​en dankzij haar activiteit een beslissende bijdrage te leveren aan het genereren van zowel welvaart als werkgelegenheid op de hele archipel. Het bewijs hiervan is het uitbreidingsplan van 2022 dat resulteerde in vier nieuwe winkels, 50 miljoen aan investeringen en de creatie van130 banen.

In het licht van de uitstekende resultaten van de indicatoren voor het ondernemersvertrouwen in haar enquête van januari, heeft de Kamer van Koophandel van Santa Cruz de Tenerife haar economische groeiprognoses naar boven bijgesteld, van 7% naar 9%.

Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife 2023 heeft dit jaar als thema 'New York, de stad die nooit slaapt'. De feestelijkheden vinden plaats van 20 januari tot 26 februari, waar de Canariërs altijd reikhalzend naar uitkijken.  De officiële openingsceremonie vond plaats op 20 januari. Gisteren is de eerste fase van de wedstrijd van de kindermurga's gestart (een murga is een straatorkest), vandaag vrijdag 27 januari volgt de tweede fase en de laatste fase is op zaterdag 28 januari. Het weekend wordt op 29 januari afgesloten met een ‘festival coreográfico’ (carnavalsdansen op een podium).

De minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, heeft aangekondigd dat de ministerraad op 7 februari de intrekking van het verplichte mondmasker op het openbaar vervoer zal goedkeuren, maar in alle gezondheidscentra blijft het verplicht.