De Canarische Eilanden, geplaagd door ernstige armoede

Geschreven op 11/02/2023De autonome gemeenschappen met het hoogste percentage van de bevolking dat in ernstige armoede leeft, zijn de Canarische Eilanden,waar 15% van de bevolking getroffen wordt, Andalusië met 10,3% van de inwoners die in deze situatie verkeren en Murcia met 10,2%.

Volgens de gegevens die zopas zijn vrijgegeven blijkt dat naast bovengenoemde gemeenschappen ook Catalonië en Madrid ook een groot aantal getroffen bevolkingsgroepen vertegenwoordigen.

Het rapport waaruit deze gegevens zijn gehaald, richt zich op de noodhulp die de lokale instanties aanbieden aan mensen die zich om de twee dagen geen vlees of vis kunnen veroorloven, die de verwarming niet kunnen betalen of aan nog ernstigere ontberingen lijden.

Het rapport wijst ook op de traagheid vanwege de bureaucratie waardoor gezinnen in nood veel te laat hulp ontvangen.

De Canarische Eilanden worden geconfronteerd met het hoogste percentage van de bevolking met ernstige materiële gebreken en 39% van de getroffenen ontvangt hulp van lokale entiteiten, naast de gemeenten. De financiële steun van lokale instanties op de eilanden bedraagt gemiddeld 127 euro per jaar.