Canarische Eilanden - Korte nieuwsitems - dinsdag 14 februari

Geschreven op 14/02/2023Zes migranten zijn omgekomen aan boord van een opblaasbare boot die in de nacht van zaterdag op zondag werd opgemerkt door Salvamento Marítimo tussen La Gomera en Tenerife. Onder de inzittenden bevonden zich 14 mannen, 5 vrouwen en 4 minderjarigen. Tijdens de reis stierven vier mannen en twee vrouwen, wier lichamen in zee werden gegooid.

De calima op de Canarische Eilanden is al een paar dagen duidelijk. Concreet zijn de getroffen eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en Tenerife. De nevel op de Canarische Eilanden zal in de loop van vandaag afnemen, een dag waarop harde wind uit het noorden en het westen zal overheersen met plaatselijk regen.

Agenten van de Guardia Civil van het ROCA-team, gespecialiseerd in het onderzoek naar overvallen op landbouw- en veeteeltbedrijven, hebben twee personen van 27 en 34 jaar oud aangehouden voor diefstal van 200 kilo avocado’s in de regio La Padilla in Tegueste.

Er heerst grote bezorgdheid onder de inwoners van Santa Cruz over de terugkeer van de straatprostitutie. Ze uiten hun ongenoegen over de aanwezigheid van vrouwen die in de bekende winkelstraten van het centrum hun seksuele diensten aanbieden.

Er zijn duizenden dode vissen aangespoeld aan het strand van La Tejita tussen El Médano en Los Abrigos. De milieuvereniging‘Salvar La Tejita’ heeft hierover een rapport ingediend bij het ‘Red de Observadores del Medio Marino’ en eist een duidelijke verklaring.

Het aantal startende bedrijven op de Canarische Eilanden is in 2022 met 4,2% gestegen tot een totaal van 3.640, volgens gegevens die vrijdag werden vrijgegeven door het Nationaal Instituut voor de Statistiek. Het aantal bedrijven dat de deuren heeft gesloten bedraagt 1.006.

De Cabildo van Tenerife en de Universiteit van La Laguna zullen een studie uitvoeren om in de toekomst de authenticiteit en geografische oorsprong van de productie van aloë vera op de Canarische Eilanden te certificeren. Deze studie zal helpen bij het vaststellen van een oorsprongsbenaming voor de aloë vera die op de eilanden wordt verbouwd en zal producenten en consumenten beschermen tegen fraude met betrekking tot dit product.

Volgens de gegevens van AENA overtreffen de luchthavens van de Canarische Eilanden opnieuw de pre-pandemische cijfers met maar liefst 3.964.990 passagiers alleen al in de maand januari. Dit cijfer ligt 5,7% hoger dan de gegevens voor dezelfde maand van 2019 en 47,2% hoger ten opzichte van de maand januari 2022.