Canarische Eilanden - Korte nieuwsitems - donderdag 16 februari

Geschreven op 16/02/2023Er is vastgesteld dat het aantal klachten van de Canarische burgers wegens het tekort aan sociale huurwoningen in 2022 met 64% is toegenomen, dus het recht op een fatsoenlijk huis kan niet worden gegarandeerd. De Canarische Eilanden hebben momenteel een 17.000 sociale woningen tekort.

7 van de meest gezochte voortvluchtigen van het Verenigd Koninkrijk zouden zich op de Canarische Eilanden bevinden. Ze maken deel uit van een lijst van 13 mannen waarvan er ondertussen 6 werden gearresteerd. De National Crime Agency roept de hulp in van de bevolking.

 Het staatsmeteorologisch agentschap (Aemet) heeft vanaf vandaag de gele waarschuwing geactiveerd voor regen, sneeuw en storm op de Canarische Eilanden. Het risico op sneeuw zal met name de centrale eilanden Tenerife en Gran Canaria treffen, waarvan de sneeuwhoogte rond de 1.700 meter ligt. Op de meest oostelijke eilanden Lanzarote en Fuerteventura wordt er zware regenval en storm verwacht.

De president van de regering van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, zei gisteren dat de economie van de Canarische Eilanden "sterk blijft" en dat de archipel zich blijft herstellen na de gevolgen van de pandemie, volgens het jaarverslag opgesteld door BBVA. Hij wees erop dat de prognoses positiever zijn dan die de regering zelf had voorzien voor 2023, zowel wat betreft het BBP als de werkgelegenheid.

HiperDino en de Stichting DinoSol zijn in juni 2020 de uitdaging aangegaan om een ​​einde te maken aan de voedselverspilling in hun winkels. Hierdoor werd ‘Alimentos con Vida’ geboren. Via deze organisatie is er in 2022 maar liefst  471.247 kg voedsel gedoneerd aan 30 sociale entiteiten op de Canarische Eilanden.

Openbare werken ter waarde van 140 miljoen euro konden tussen 2021 en 2023 niet worden uitgevoerd op de Canarische Eilanden. De reden hiervoor is te zoeken in het feit dat de verschillende overheidsdiensten werken hebben aanbesteed terwijl ze a priori wisten dat hun prijzen niet in overeenstemming waren met de huidige markt. Geen enkel bedrijf kon het contract tegen de aangegeven prijzen uitvoeren.

70 migranten, waaronder 12 kinderen, zijn om het leven gekomen toen ze probeerden in twee kleine boten de Canarische Eilanden te bereiken. Ze vertrokken afgelopen vrijdag aan de kusten van de Westelijke Sahara en Zuid-Marokko.