TNT Magazine
Guy Devos op 03-07-2020

OFFICIËLE REISAANBEVELINGEN

Om alle verkeer en toeristenstromen naar Spanje, en belangrijk voor ons, naar de Canarische Eilanden veilig te houden moet het reisverkeer gemonitord worden. Daarom werd het decreet BOE-A-2020-6927 van 29 juni 2020 uitgevaardigd.

  Guy Devos
Guy Devos op 30-06-2020

KLACHTEN IN DE WINKEL

Klachten in de winkel ontstaan soms omdat de aankoop van een product in een winkel niet is wat je ervan verwacht of soms ontdek je nadien een defect of een onvolmaaktheid waardoor het product op zich niet voor de volle 100% te gebruiken is. Of soms zelfs helemaal niet werkt of zwaar beschadigd is.

  Guy Devos
Guy Devos op 21-06-2020

NA DE ALARMFASEN

De regering van de Canarische Eilanden heeft, na een lange beraadslaging, de regels goedgekeurd die de toetreding van de Archipel tot de nieuwe normaliteit zullen regelen om de verspreiding het COVID-19-virus tegen te gaan. De regels bevatten gedetailleerde voorschriften over diverse aspecten en activiteiten, waaronder de capaciteitsregels in de horeca, en op evenementen, binnen en buiten. Dit is de start van een atypische zomer omdat er veel evenementen niet meer kunnen of mogen doorgaan.

  Guy Devos
op 21-05-2020

Een virtuele wereld, “made in Tenerife”

In de wondere wereld van Virtual Reality zijn Maki Deprez (19) en Caitlyn Meeks (48) dé techneuten bij uitstek. Maki, geboren te Oostende en sinds 16 jaar woonachtig op het exotisch eiland Tenerife leerde haar vriendin Caitlyn eerst virtueel kennen. Dat Caitlyn op dat moment in San Francisco woonde, vormde in hun digitale wereld geen probleem. Het werd het startsein van een intense samenwerking.

Guy Devos op 01-05-2020

GOEDKOPER MET MEER PASSAGIERS

Je komt naar Tenerife om uit te rusten in een stressloze omgeving om daarna opgeladen de draad terug op te nemen. Of je komt overwinteren op een zonnig eiland met aangename zomerse wintertemperaturen en als de tijd aankomt om terug te keren naar een vertrouwde omgeving, waar familie en vrienden op je wachten, steekt een coronavirus de kop op waarbij COVID-19 alles en iedereen geselt en gijzelt.

  Guy Devos
Guy Devos op 30-04-2020

TERUG NAAR NORMAAL

La Graciosa, La Gomera en El Hierro beginnen op 4 mei met een sterke versoepeling van de maatregelen die werden genomen om het COVID-19-virus in te perken. De president van de Spaanse regering, Pedro Sánchez, heeft aangekondigd dat, gezien de lage incidentie of het virusvrij zijn op deze eilanden, de deëscalatie in deze gebieden in een verder gevorderde fase dan de andere eilanden, zal aanvatten. Alle cijfers staan in het artikel CORONAVIRUS OP TENERIFE.

  Guy Devos
Guy Devos op 26-04-2020

WEEKOVERZICHT

Met deze korte nieuwsflashes blijf je op de hoogte van het nieuws op Tenerife van de voorbij week

  Guy Devos
Guy Devos op 19-04-2020

WEEKOVERZICHT

Wij publiceren deze rubriek elke zondag. Met deze korte nieuwsflashes blijf je op de hoogte van het nieuws op Tenerife van de voorbije week.

  Guy Devos
Guy Devos op 17-04-2020

VALLENDE STERREN LYRIDEN

Ik spreid mijn bedje op de duplex en ga naar de ‘vallende sterren’ kijken, tussen 16 en 25 april 2020. De Lyriden komen voorbij en deze passage wil ik elk jaar opnieuw zien. Er passeren per jaar een aantal kometen de revue maar deze ‘vuurstoker’ is toch speciaal. Het is een van de oudste meteorenzwermen die we kennen. De eerste geregistreerde waarnemingen gaan terug tot meer dan 2600 jaar geleden. Komeet C/1861 G1, de komeet van Thatcher is de oorzaak van de meteorenzwerm der Lyriden.

  Guy Devos
Guy Devos op 11-04-2020

WEERBERICHT 2020-04-11

We besteden onze aandacht om het weer voor de komende dagen exact waar te nemen en precies te beschrijven. Dat is een moeilijke opdracht, maar dat wist je reeds langer…!!

  Guy Devos
Guy Devos op 05-04-2020

WEEKOVERZICHT

WIJ PUBLICEREN DEZE RUBRIEK ELKE ZONDAG. OP DEZE MANIER BLIJF JE OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSFEITEN VAN DE VOORBIJE WEEK.

  Guy Devos
Guy Devos op 15-03-2020

CRISISALARM GAAT ONMIDDELLIJK IN

Het koninklijk besluit waarmee de Spaanse regering de alarmtoestand voor het hele land heeft afgekondigd, met betrekking tot de coronaviruspandemie, omvat verregaande maatregelen op het gebied van de gezondheid met het oog op de versterking van het nationale gezondheidsstelsel. De ministerraad, die het grootste deel van de dag bijeenzat, heeft besloten dat 'alle middelen voor de civiele en militaire gezondheidszorg, openbaar en particulier, ter beschikking worden gesteld' aan de minister van Volksgezondheid, die zich de nodige acties voorbehoudt 'om de samenhang en de billijkheid' van de dienst te garanderen, aldus Pedro Sánchez in de persconferentie.

  Guy Devos
Guy Devos op 10-03-2020

LICHT IN DE MASCA-TUNNEL

Een wandeling door de Mascakloof is verboden sinds februari 2018, nadat februaristormen de infrastructuur van het inschepenen heeft verwoest. Daarom werd de toegang van deze populaire wandelroute afgesloten voor het publiek. De eilandregering heeft daarna besloten om de wandeltochten te regelen en een nieuw beheersmodel voor dit natuurgebied te ontwikkelen. Er is veel kans dat de barranco terug wordt opengesteld vanaf de zomer 2020.

  Guy Devos
Guy Devos op 09-03-2020

CARNAVAL LOS CRISTIANOS 2020

Als Santa Cruz zijn carnaval heeft afgesloten komt de carnavalsgekte in het zuiden van het eiland op gang. Waarom deze activiteiten op de verschillende locaties niet samenvallen moet gezocht worden in de exclusiviteitsrechten van het mondiale gebeuren in Santa Cruz. De Tenerfiaanse hoofdplaats kan zich na Rio de Janeiro met fierheid de tweede grootste carnavalsstad ter wereld noemen en wil deze grootse manifestatie alleen claimen.

  Guy Devos
Guy Devos op 29-02-2020

MEER DAN 26.000 LEDEN

Hoe gelukkig kan iemand zijn? Met veel mogen en weinig moeten, sturen wij onze creativiteit de hoogte in en maken daar veel mensen heel blij mee. Hoe meer leden een groep telt hoe langer de ledenlijst wordt en hoe meer interactie er voorbijschiet. Dit logisch gevolg is getrokken uit een groep gelijkgezinden die zich hebben verenigd op een sociaal netwerk.

  Guy Devos
Guy Devos op 22-01-2020

DE POLITIE UW VRIEND

Meer blauw op straat past niet helemaal als slagzin wanneer we het hebben over de politie in Tenerife, want buiten het licht- en donkerblauw lopen hier nog andere kleuren rond. Maar wat is nu het verschil tussen de Nationale Politie, de Lokale Politie, de Guardia Civil en de Canarische Politie. Om begrijpelijke redenen is hier geen spoorwegpolitie aanwezig!

  Guy Devos
Guy Devos op 19-01-2020

WENSEN VOOR HET ZUIDEN

Het nieuwe jaar 2020 staat voor de gemeenten in het zuiden bol van plannen en projecten die de levenskwaliteit van de inwoners en bezoekers moet bevorderen.

  Guy Devos
Guy Devos op 11-01-2020

KORTE BERICHTEN 01/2020

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd!

  Guy Devos
Guy Devos op 07-01-2020

SOLDEN KORTINGEN REBAJAS 

Een vooraf aangekondigde verkoopperiode waarbij goederen worden aangeboden aan sterk verminderde prijzen noemt met solden in Vlaanderen, opruiming of uitverkoop in Nederland en rebajas in Spanje. In België krijgt het woord uitverkoop een andere betekenis en wordt enkel gebruikt wanneer een handel voor lange tijd of definitief wordt stopgezet.

  Guy Devos
Guy Devos op 29-12-2019

GROOTSTE TONIJN

De grootste tonijnvis die in de afgelopen jaren werd gevist in de wateren rondom de Canarische Eilanden werd aan land gebracht door een vissersboot uit Tajao (Arico), Santa Cruz de Tenerife. Midden maart gaat het tonijnseizoen van start en wordt er, ook op Tenerife, stevig gevist op deze lekkere vis. Dank zij de beschermende visbeperkingen en de opgelegde visquota die tot 2017 streng waren geregeld worden tonijnen nu groter dan voorheen. Eind november 2017 werd op een internationale conferentie in Marrakech beslist om de vangstquota voor de Oost-Atlantische blauwvintonijn stelselmatig op te trekken van 24.000 in 2016 tot 36.000 ton tegen 2020. Deze beslissing werd genomen door de International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas (ICCAT), waarin een 50-tal landen zetelen, waaronder ook Japan en de Europese Unie.

  Guy Devos
Guy Devos op 29-12-2019

TERMIETENPLAAG

Als we over termieten spreken denken we dat deze insecten vooral voorkomen in Afrika en aangezien dit continent op een boogscheut van de Canarische archipel ligt is het niet ondenkbaar dat een horde van deze zespotigen de overtocht heeft weten te maken.

  Guy Devos
Guy Devos op 29-12-2019

ARONA WORDT GROOT

Arona, de meest zuidelijke gemeente van Tenerife met een oppervlakte van 82 km², telde 78.614 inwoners in 2009. De bevolkingsaangroei is de voorbij twee decennia vermenigvuldigd met vier. Momenteel zijn er bijna 100.000 mensen door de voordeur van Arona gegaan. En wat opvalt, is dat bijna de helft van de bevolking van allochtone afkomst is. Ze komen uit liefst 125 landen vanaf vijf continenten.

  Guy Devos
Guy Devos op 26-12-2019

CHAOS IN LAS CHAFIRAS

Aan de vervloekte jaren van de crisis waarin het leek alsof de aarde alle graafmachines en kranen had ingeslikt, is reeds een tijd lang een einde gekomen. Hoewel het niveau van openbare werken het niveau van vóór de economische recessie nog niet heeft bereikt wordt er toch reeds zwaar geïnvesteerd door de diverse overheden.

  Guy Devos