LOS ROQUES DE FASNIA

LOS ROQUES DE FASNIA

Geschreven op 05-12-2019
Guy Devos


Los Roques aan de kust in Fasnia is een toplocatie voor urbexfotografen die enkel maar verval en de tand des tijds met veel flegma op de gevoelige plaat willen vastleggen. Het gekende wooncomplex Apartementos Bahía met zestig wooneenheden, waar amper een tiental gezinnen voltijds wonen is na een bestaan van zestig jaar volledig verouderd en démodé. Vooral het zwembad, het kapelletje en drie huisjes hebben het uitzicht van een post-aardbeving.
In 2012 werd door het departement Costas een project ingediend voor een kustrenovatie in het gebied die een kustpromenade en een rehabilitatie van het strand Abrigo zou aanbieden en aldus de kustlijn zou opwaarderen.
Om een nieuwe strandlijn uit te tekenen moeten drie vervallen huisjes, het zonneterras aan het zwembad, het zwembad zelf en de kleine kapel waar de beschermheilige San Roque werd aanbeden worden afgebroken.
Het appartementsgebouw, dat volgend jaar een halve eeuw geleden werd gebouwd, is in verval geraakt, maar structureel niet in gevaar. Met het nodige onderhoud en een flinke portie opknapwerk en modernisering, kan het resort opnieuw gaan blinken aan de kust die voorzien wordt van een zes meter brede wandelpromenade.