OPLOSSING TEN BEL IN ZICHT

OPLOSSING TEN BEL IN ZICHT

Geschreven op 25-12-2019
Guy Devos


Na 25 jaar dossierverlamming heeft de gemeenteraad van Arona, in nauwe samenwerking met de Junta Compensación, een groot deel van het plan van ruimtelijke ordening van El Mojón in Los Cristianos en andere delen binnen Arona weer op de rails gezet. Deze actie maakt het mogelijk om verder te werken aan de toeristische, residentiële en commerciële vergunningen en geeft meteen het startschot voor alles waarvoor de gemeentelijke overheid verantwoordelijk is. Daaronder valt ook de aanleg en netheid van groene ruimten, de locaties voor cultuurbeleving en de infrastructuur voor het onderwijs.
Met andere woorden, Arona slaagt erin het gedeeltelijke plan van El Mojón te deblokkeren en zal proberen vóór de jaarwisseling zichtbaar actie te ondernemen in alle dossiers waar het de voorbije decennia voor geen meter vooruitgang werd geboekt.
Luis García, gemeenteraadslid en verantwoordelijke voor Ruimtelijke Ordening kondigt aan dat het plan geldt voor alle locaties in Arona, dus ook voor de Costa del Silencio en voor het desolate Ten Bel.

Eindelijk en na meer dan 20 jaar oponthoud komen er op El Mojón nieuwe projecten zoals openbare groenzones en ruimten, nieuwe infrastructuur voor hotels, voor residentiële verblijven en voor commerciële uitbatingen die direct en indirect zullen bijdragen aan de werkgelegenheid. De oppervlakte van 900.000 vierkante meter zal helemaal geüpdatet worden tot een zone die een aangename economische dynamiek zal uitstralen.

Luis García voegt hieraan toe waarop wij allemaal zitten te wachten.
“Wij zijn reeds maanden bezig om een oplossing te zoeken voor de regio Ten Bel, waar we ernstige problemen met stevige oplossingen moeten bestrijden. Dit tegen eind 2019. De ruimtelijke ordening moet op een dynamische wijze worden aangepakt zodat de regio opnieuw zal schitteren zoals in de gloriedagen van Ten Bel.”

Er is dus hoop en hoop doet leven. Wij fronsen enkel de wenkbrauwen als we naar de timing kijken. Wij weten uit ervaring dat politieke eindbeslissingen op alle niveau’s erg lang op zich kunnen laten wachten en dat daardoor de vergunningen en toelatingen naar later worden verschoven.