TNT Magazine
Guy Devos op 16-09-2020

ZONNEBRAND, HET HELE JAAR DOOR

Het gehele jaar door beleven we op Tenerife een zonnige tijd en precies die zon heeft het op ons lichaam gemunt. Iedereen wordt aangetast door de zon, mensen met een bleke gevoelige huid voorop. En geloof maar dat iedereen aan de beurt komt; de zon vreet je lichaam helemaal kapot, mét huid en haar.

  Guy Devos
Guy Devos op 13-08-2020

WAT KOST EEN BOETE?

Wie niet horen wil moet voelen is het devies van de overheid en wie een verkeerde handeling stelt moet daarvoor boeten. Wie overtreedt, betaalt het gelag. Eenvoudig, niet? Onze maatschappij bestaat nu eenmaal uit regeltjes, tot spijt van wie het benijdt.

  Guy Devos
Guy Devos op 05-08-2020

APP ALERTCOPS

AlertCops is een app waarmee de politie kan worden gealarmeerd bij elk incident waarbij hulp moet worden geboden. Deze alarmdienst luistert naar de naam Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado (FFCCSE). Daarmee kan sedert einde 2014 rechtstreeks contact worden gelegd met de hulpcentrale van de politie.

  Guy Devos
Guy Devos op 04-08-2020

GEZONDHEIDSZORG OP TENERIFE

Hoe zit het nu met de gezondheidszorg op Tenerife? Kan men van een zorgeloos verblijf genieten, ook bij medische problemen, bij een opname in de kliniek, en hoe kunnen wij genieten van nazorg?

  Guy Devos
Guy Devos op 06-03-2020

ROMERIAS 2020

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Maar niet alles valt onder deze noemer. Tradities die telkenjare terugkeren hebben een vast waarde, vooral historisch en cultureel.

  Guy Devos
Guy Devos op 18-02-2020

IMMOMAKELAAR

Het begint reeds bij de eerste keer dat je Tenerife bezoekt. Je wordt verliefd op het eiland en deze verliefdheid gaat snel over in een verslaving waar je nooit meer vanaf geraakt. Je wil er iedere keer naartoe komen, liefst morgen en als dusdanig plan je snel je volgende reis naar het mooie warme eiland in het midden van de oceaan.

  Guy Devos
Guy Devos op 17-02-2020

FIETSEN IN DE BERGEN

Iedereen weet waarom fietsen in de bergen lastig is, dat is ook in Tenerife zo. Vooral omdat er geen 100 meter vlakke of niet kronkelende weg aanwezig is. Je weet op voorhand dat de weg die je fietst steeds op of neer gaat en telkens weer links en rechts kronkelt. Als je tot op Las Cañadas fietst dan heb je reeds meer dan 2.500 meter in de benen en ben je ruim 7000 voet hoog.

  Guy Devos
Guy Devos op 13-02-2020

TABAK, DRANK EN DOUANE

Na een zonnige vakantie keer je bruingebrand, stressvrij en uitgerust terug naar huis. Je hebt een heerlijke vakantie gehad en terwijl je rondslentert op de luchthaven bekijk je de mogelijkheid om nog wat rookgerei aan te schaffen aan een taksverlaagde prijs. De prijzen zijn aantrekkelijk laag als je deze vergelijkt met de tabaksprijzen in de Lage Landen. En toch schuilt er hier een addertje onder het gras.

  Guy Devos
Guy Devos op 12-02-2020

GOEDEREN VERSCHEPEN

Verschepen is een vorm van transport die vooral wordt gebruikt om goederen met grote volumes en/of dito gewicht te vervoeren per schip. Ook shipping genoemd. Je kunt alles verschepen naar Tenerife, of omgekeerd, terug naar de Lage Landen. Een auto of een ander voertuig, huisraad, waardevolle spullen, alles in feite. In een container kun je je goederen voordelig en veilig verschepen. Je huurt bij een containerbedrijf een volle container of je deelt een container met anderen.

  Guy Devos
Guy Devos op 01-02-2020

NIETS AAN TE GEVEN

Wijs op reis is een toepasselijke intro voor een artikel over de douanevoorschriften die gelden als je van Tenerife terug naar huis reist. Deze zijn Europees getint en gelden zowel voor België als voor Nederland. Dit artikel beschrijft enkel de regelgeving die bij ons in de Lage Landen wordt gehanteerd.

  Guy Devos
Guy Devos op 31-01-2020

MEDISCHE VERZORGING NODIG?

Je bent er en je geniet van alles wat Tenerife je aanbiedt. Elke dag tussen zonsopgang en zonsondergang beleef je de dingen die door het zonlicht worden beschenen. Als het buiten donker is geworden geniet je van elk duister moment dat je voor de voeten geschoven wordt. Je beleeft het subtropisch eiland de klok rond; ook in je slaap geniet je, want je wil de belevenis met je meedragen tot je opnieuw afreist naar jouw favoriete eiland.

  Guy Devos
Guy Devos op 22-01-2020

DE POLITIE UW VRIEND

Meer blauw op straat past niet helemaal als slagzin wanneer we het hebben over de politie in Tenerife, want buiten het licht- en donkerblauw lopen hier nog andere kleuren rond. Maar wat is nu het verschil tussen de Nationale Politie, de Lokale Politie, de Guardia Civil en de Canarische Politie. Om begrijpelijke redenen is hier geen spoorwegpolitie aanwezig!

  Guy Devos
Guy Devos op 09-01-2020

FEESTDAGEN 2020

De regering van de Canarische Eilanden heeft vorig jaar de wettelijke feestdagen 2020 voor de Canarische archipel goedgekeurd. Het voorstel werd opgemaakt door het Ministerie van Werkgelegenheid, Sociaal Beleid en Huisvesting en werd in een wet gegoten, vandaar dat ze nu een wettelijk kader voor de Canarische autonome regio vormen.

  Guy Devos
op 06-01-2020

Markten

* Los Cristianos op een boogscheut van het Arona Gran Hotel: zondag en dinsdag van 09.00 tot 14.00 uur.

op 06-01-2020

Officiële taxi's

Er zijn taxibedrijven in alle gemeenten van het eiland. Taxi’s op Tenerife zijn wit. Ze hebben allemaal een taximeter die moet worden gestart zodra de reis begint, maar voor een excursie over het eiland kun je van tevoren ook een vaste prijs afspreken. Er zijn aangepaste voertuigen beschikbaar voor gehandicapten (Eurotaxis), met een rolstoeloprit voor mensen die met hun eigen rolstoel reizen. Met uitzondering van enkele grotere voertuigen kunnen er in een taxi maximaal vier personen mee, kinderen inbegrepen.