De vlucht van Dan Air 1008 naar Tenerife: een vergeten tragedie (video)

Geschreven op 13/04/2021

Korte video


Lange versie


Een wandelaar vindt talloze resten van het Britse vliegtuig op de ‘montaña del Diablillo’, waar het 40 jaar geleden op 25 april neerstortte en 146 mensen om het leven kwamen.

Verspreid op de helling en verborgen tussen dennenaalden liggen er nog steeds overblijfselen van de Boeing 727. Een landingsgestel, delen van de romp, stoelen, metalen bakken, ramen, overblijfselen van documenten, dekens...

Er liggen zelfs nog bezittingen van enkele van de 146 passagiers die op die bewuste dag stierven toen het vliegtuig neerstortte op deze afgelegen berg. De plaats is zeer moeilijk toegankelijk en is gelegen tussen de gemeenten Candelaria, La Victoria en El Rosario op Tenerife.

De plek is indrukwekkend, vooral als je weet wat er tussen die dennen is gebeurd, zegt Sergio Hernández. De wandelaar en fietser uit Tenerife bezocht de helling in juli om het bestaan ​​van de overblijfselen te documenteren. Maar toen hij ze uiteindelijk vond, kon hij er amper een paar filmen. Hij moest stoppen omdat er nog persoonlijke spullen bijlagen. Uit respect voor de slachtoffers en hun familie wilde ik geen opnames meer maken, verduidelijkt hij. En hij liet alles liggen, zoals ze daar al veertig jaar liggen.