PUERTO DE LA CRUZ - LAS AGUAS ☆☆☆☆

Geschreven op 25/12/2019
Marc Vanderbruggen


PUERTO DE LA CRUZ - LAS AGUAS

LANGS HET MOOIE KUSTPAD VAN HET NOORDEN

Middelzware wandeling - 10km

BESCHRIJVING

Maak kennis met de groene noordkust van Tenerife. Een prachtige wandeling die eventueel kan gecombineerd worden met een bezoek aan Puerto de la Cruz.

De wandeling start gemoedelijk langs de promenade aan de Playa del Castillo waar het verder gaat via Punta Brava tot aan het Maritim Hotel waar u de weg volgt tot aan het complex Acapulco III. Daar achter neemt u het mooie kustpad die u meteen trakteert op enkele fenomenale uitzichten aan de Mirador de los Roques. Wat verder passeert u het oud pompstation van La Gordejuela , een kiekje meer dan waard. Via de Paisaje Protegido de la Rambla de Castro, een soort beschermd natuurgebied met veel palmen en komt u uiteindelijk aan de Mirador de San Pedro.

U kunt hier de bus terugnemen of wie gevoel heeft voor avontuur kan nog een paar km verder wandelen tot Las Aguas. Dan dient u de weg af te dalen tot Playa del Socorro, waar u een kleine 2km keienstrand mag trotseren (alleen met goede schoenen) tot in El Roquillo. Daar is er terug een goed begaanbaar pad tot Las Aguas en kun je de bus terug nemen.

FOTOALBUM               

GPX BESTAND & ROUTE             

WEBSITE TENERIFE TE VOET

FACEBOOKGROEP TENERIFE TE VOET