RUTA DEL AGUA ☆☆☆

Geschreven op 25/12/2019
Marc Vanderbruggen


RUTA DEL AGUA

EEN WANDELING IN HET TEKEN VAN HET WATER 

Middelzware wandeling - 7,5km

BESCHRIJVING

Deze route gaat langs oude gebouwen die instonden voor de waterwinning en kanaliseringen in de streek rond Aguamansa. Aan de Casa del Agua werd het water verdeeld over de diverse grondeigenaren.

Deze route (PR-TF 35) begint en eindigt op de parkeerplaats van het recreatieterrein van La Caldera, een oude krater. De route start over de brede en licht hellende bosweg van Mamio die we volgen tot 200m voor het gebouw dat bekend is als “Casa del Agua”. Vanaf hier nemen we rechts de route PR-TF35-2. Dit is een extra lus van ongeveer 2km en variant van de PR-TF 35. De ronde route gaat langs oude gebouwen voor de waterwinning en kanaliseringen langs de Barranco de la Madre en keert weer terug op de eerder genoemde bosweg bij het Casa del Agua.

Vanaf hier volg je weer de PR-TF 35 tot het centrum van Mamio door een landschap van boerderijen en bossen. Daarna gaat het langs de ravijn van Los Llanos omhoog in de richting van de hoofdweg en na het passeren van Aguamansa, gaan we opnieuw het bos in om terug te keren naar het recreatieterrein van La Caldera.

FOTOALBUM               

GPX BESTAND & ROUTE             

WEBSITE TENERIFE TE VOET

FACEBOOKGROEP TENERIFE TE VOET