ROQUE DE LOS BREZOS ☆☆☆

Geschreven op 25/12/2019
Marc Vanderbruggen


ROQUE DE LOS BREZOS

AANGENAME RONDWANDELING IN DE BUURT VAN ARONA.

Middelzware wandeling - 5,5km

BESCHRIJVING

Een rondwandeling die niet te lang is en je bij helder weer laat genieten van enkele fantastische uitzichten over de vallei van Adeje en de kustlijn van Los Cristianos en Las Americas vanop 1000m hoogte.

Volg bij de start de wegwijzer ‘Ifonche de Camino de Suarez’ een pad dat wat verder afdaalt in de Barranco del Rey. Beneden in de barranco gaat het rechtsaf om wat verderop weer omhoog te klimmen tot we weer het pad volgen richting Roque de los Brezos. Wat verderop aan een T ontmoeten we de GR131 die we rechts volgen een ook voor een deel onze wandelroute volgt. Onderweg is het genieten van een paar fantastische uitzichten over de vallei van Adeje waar bij mooi weer veel parapenters aan het rondzweven zijn. Na een paar stevige ‘ups’ bereiken wij tenslotte het hoogste punt van deze tocht; Roque de los Brezos op bijna 1200m hoogte. De GR loopt hier verder rechtdoor waar wij rechtsaf het pad terug naar beneden nemen.

We steken nogmaals de mooie Barranco del Rey over en wat verder gaat het linksaf naar beneden langs een oncomfortabel bergpad die je terug brengt tot bij de parking.

FOTOALBUM               

GPX BESTAND & ROUTE             

WEBSITE TENERIFE TE VOET

FACEBOOKGROEP TENERIFE TE VOET