Lichte daling van de temperaturen

Geschreven op 15-10-2020
Guy Devos


Het meteorologisch instituut Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) voorspelt lokaal bewolking en in het zuiden zullen meestal heldere luchten overheersen. Een lichte daling van de temperaturen en een noordoostelijke passaatwind kondigen zich aan.

De temperaturen op de Canarische Eilanden daalden gisteren al lichtjes. De bewolking die wordt verwacht is meestal condensbewolking die door de passaatwinden worden meegevoerd vanaf het noorden van het eiland en typeert zich als een wolkenband die van noordoost naar zuidwest trekt.

Het minimum zakt naar 20 graden Celsius, terwijl het maximum 25 graden zal bereiken in de hoofdsteden Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria.
De wind zal intenser waaien naarmate er hoogte gewonnen wordt. Het hardst waait het rond de top van de Teide.
Er wordt de volgende dagen wind verwacht uit het oosten of noordoosten op en rond de Canarische Eilanden, met een kracht die zal variëren tussen 3 en 5 en in sommige gevallen kan oplopen tot een windkracht 6.
Er staat zeedeining met aanrollende golven van 1 tot 2 meter en op specifieke plaatsen in het noorden kan deze hevig zijn. In het zuiden staat er een zeebriesje.

Er is weinig kans op neerslag, ook in het noorden is de kans op regenval bijzonder klein. De temperaturen zullen lichtjes blijven dalen. Overdag tot 22 °C en ’s nachts tot 19 °C.
De wind blijft uit de favoriete passaathoek komen (NO) en is zwak tot gematigd aan zee, en meer intens op de zuidoostelijke hellingen. gdv

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).